چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟
نوشته شده توسط : علی
آموزش گوگل آنالیتیکس
 

با استفاده از گوگل آنالیتیکس وب سایت خود را به بهترین مکان برای مخاطبان خود تبدیل کنید و درآمدتان را چندین برابر کنید.
زمانی که بدانید کاربرانتان دقیقا دنبال چی هستند و به چه چیزهایی علاقه دارند خیلی راحت تر می توانید نیاز آن ها را بر طرف کنید.
زمانی که بدانید سایت تان چه نقص هایی دارد راحت تر می توانید آن ها را برطرف کنید و هم برای کاربران و هم برای گوگل بهینه اش کنید.
زمانی که بتوانید ترافیک ورودی سایت خود را به خوبی تحلیل و بررسی کنید متوجه آن می شوید که چه ترافیکی از چه منابعی برای شما ارزشمندتر خواهد بود.
آیا می خواهید بدانید ترافیک ورودی از تبلیغات شما چقدر برایتان اثر بخش بوده است؟ می خواهید بدانید هزینه ای که برای کمپین های تبلیغاتی خود کرده اید چقدر به سود یا ضرر شما بوده است؟
با گوگل آنالیتیکس می توانید اطلاعات کامل و جامعی درباره موارد عنوان شده بدست بیاورید. آن هم به صورت کاملا رایگان!

چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟
 

گوگل آنالیتیکس یک ابزار فوق العاده قدرتمند و حرفه ای برای تحلیل و بررسی وضعیت سایت است. خیلی از دوستان فکر می کنند از گوگل آنالیتیکس فقط برای بررسی ترافیک سایت استفاده می شود. در صورتی که اصلا این طور نیست! گوگل آنالیتیکس فراتر از یک آمارگیر ساده است. شما از طریق گوگل آنالیتیکس می توانید رفتار کاربران سایت تان را به صورت کامل بررسی کنید. می توانید نقص های سایت تان را پیدا کنید و آن ها را برطرف کنید. و به طور کلی با بررسی و تحلیل هایی که ریپورت های آنالیتیکس به شما ارائه می دهد می توانید حال سایت تان را از هر لحاظ خوب کنید و درآمد بیشتری را با توجه به وقت و هزینه ای که صرف می کنید بدست بیاورید.
استفاده از گوگل آنالیتیکس برای هر صاحب کسب و کار آنلاینی که دارای وب سایت می باشد ضروری است. همانطور که گفتم خیلی از دوستان از گوگل آنالیتیکس به عنوان یک ابزار آمارگیر ساده یاد می کنند در صورتی که اصلا اینطور نیست. شما دارای هر سایتی با هر موضوعی که باشید گزارش هایی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهید در جهت بهبود وضعیت سایت تان بسیار ارزشمند خواهد بود.
گوگل آنالیتیکس دقیقا در چه مواردی می توانید به ما کمک کند؟
به طور کلی گوگل آنالیتیکس به ما کمک می کند تا کاربران خود را بهتر بشناسیم. اینکه به چه چیزهایی بیشتر علاقه دارند یا بیشتر به دنبال چه موضوعاتی در سایت ما هستند. اینکه رنج سنی آن ها چقدر است و بیشتر آن ها چه جنسیتی دارند. بیشتر کاربران سایت ما از موبایل استفاده می کنند یا لپ تاپ؟ بیشتر کاربران ما از چه مرورگری استفاده می کنند؟ کاربران سایت ما از چه کشورها و چه شهرهایی هستند؟ همچنین می توانیم کاربران وفادار به سایت مان را شناسایی کنیم و اینکه چقدر در نگهداری از آن ها موفق بوده ایم. و اطلاعاتی از این دست که برای هر کسب و کاری اطلاعات فوق العاده مهمی می تواند باشد.
گوگل آنالیتیکس به ما کمک می کند تا ورودی سایت خود را دقیق تر بررسی کنیم. مثلا بیشتر ترافیک سایت ما از گوگل است یا شبکه های اجتماعی؟ وضعیت ترافیک سایت مان از موتورهای جست و جو به چه صورتی است؟ ترافیکی که از موتورهای جست و جو دریافت کرده ایم بیشتر علاقه مند به سایت مان بوده اند و زمان بیشتری را در سایت ما گذرانده اند یا ترافیکی که از دیگر منابع دریافت کرده ایم؟ کمپین های تبلیغاتی خود را توسط گوگل آنالیتیکس به شکل کاملا حرفه ای می توانیم بررسی کنیم. مثلا در تبلیغات گوگل ادوردز چقدر موفق بوده ایم؟ بیشتر از چه کلیدواژه هایی ورودی داشته ایم؟ ترافیک ورودی از کلیدواژه های انتخابی چقدر منجر به خرید شده اند؟ کلیدواژه های پر اهمیت که تارگت کرده ایم و بیشتر به نفع ما بوده اند را پیدا می کنیم و بیشتر روی آن ها هزینه می کنیم. و بسیاری از مواردی که با بررسی کردن آن ها باعث می شود ترافیک ورودی سایت ما موثر تر شود.
گوگل آنالیتیکس به ما کمک می کند تا نرخ تبدیل را در بسیاری از موارد به خوبی بررسی کنیم. مثلا می توانیم صفحات فرود سایت خود را بررسی کنیم ببینیم با توجه به ترافیک ورودی که در روز به آن ها وارد می شود چند درصد از آنها به کاربران سایت ما تبدیل می شوند. یا ترافیکی که از تبلیغات مختلف وارد سایت ما می شوند چند درصدشان منجر به خرید می شوند.
با گوگل آنالیتیکس می توانیم رویدادهایی را در سایت مان تعریف کنیم که هر کدام از آنها به تنهایی می تواند به بهبود وضعیت سایت ما کمک کنند. مثلا رویدادی مربوط به به یک صفحه خاص که چند نفر وارد آن صفحه شده اند و از آن تعداد چند نفر مثلا 5 دقیقه در آن صفحه مانده اند و از آن تعدادی که 5 دقیقه در آن صفحه مانده اند چند نفرشان به CTA ما پاسخ مثبت داده اند. همچنین این رویداد ها که با عنوان Event در گوگل آنالیتیکس مشاهده می شوند را می توانید به اهداف یا Goal تبدیل کنید تا بتوانید تحلیل های حرفه ای تری از آن ها بدست بیاورید.
در این دوره آموزشی برای اولین بار در وب فارسی قسمت Event ها و اهدافی که بر پایه رویداد ها هستند در گوگل آنالیتیکس به صورت کامل و عملی توضیح داده شده است.

به جرات می توان گفت گوگل آنالیتیکس یک ابزار خارق العاده برای بهینه سازی سایت از جهات مختلف است. شما با گوگل آنالیتیکس می توانید محتوای سایت تان را بررسی کنید و ببینید کدام صفحات سایت تان با توجه به محتوایی که دارد بیشتر مورد توجه کاربران سایت تان قرار گرفته است. در این صورت می توانید بیشتر روی آن موضوعات متمرکز شوید.
اما مهمترین چیز این است که گوگل آنالیتیکس یک ابزار فوق العاده برای بهبود سئو سایت محسوب می شود. با گوگل آنالیتیکس می توانید به طور کلی و جزئی میزان ماندگاری کاربران در سایت یا صفحات به خصوصی را محاسبه کنید. همچنین میزان بانس ریت و میزان صفحات دیده شده توسط هر کاربر در سایت را می توانید بررسی کنید. همانطور که می دانید موارد عنوان شده جزء فاکتورهای بسیار مهم سئو در سال 2018 است. با گوگل آنالیتیکس به راحتی می توانید این موارد را در سایت تان بررسی کنید و آن ها را بهبود دهید.

تفکرات اشتباه در مورد گوگل آنالیتیکس
 

خیلی از دوستان فکر می کنند بیشتر قسمت ها در گوگل آنالیتیکس مربوط به سایت های خارجی است و برای سایت های ایرانی کاربرد چندانی ندارد. مثلا فکر می کنند قسمتی که مربوط به تحلیل فروش محصولات در سایت است به درد ما نمی خورد. خیلی از دوستان پیش خود می گویند ما خیلی راحت می توانیم از وضعیت فروش محصولات سایت مان با خبر شویم. فقط کافیه سری به مثلا گزارشات خرید فروشگاه سایت مان بزنیم. دیگه چه کاریه که بریم تو قسمت ecommerce گوگل آنالیتیکس ببینیم چند نفر محصولات مان را خرید کرده اند.
بله درست است ولی آیا می توانید از این با خبر شوید که افرادی که محصولات سایت تان را خریده اند از کجا آمده اند؟ کدام کمپین های تبلیغاتی بیشتر منجر به خرید شده اند؟ آیا می توانید از این با خبر شوید که چند نفر از افرادی که تا مرحله آخر تسویه پیش رفته اند از خریدشان منصرف شده اند؟ آیا می توانید نرخ تبدیل افرادی که وارد فروشگاه شما شده اند و خرید کرده اند را بدست بیاورید؟ آیا می توانید این را بررسی کنید که بیشتر خریداران سایت تان تحت تاثیر کدام یک از صفحات فرودتان محصولات تان را خریداری کرده اند؟
آیا این اطلاعات برای شما مهم نیست؟ مهم نیست که بدانید چرا مثلا از 1000 نفری که وارد صفحه یکی از محصولات تان شده اند فقط 2 نفر خرید کرده اند؟
اگر بدانید چرا بازدیدکنندگان سایت تان محصولات تان را نمی خرند آیا به فکرتان نمی رسد روی تبلیغ نویسی صفحه محصولات تان بیشتر وقت بگذارید؟
این اطلاعات را توسط هیچ ابزار یا افزونه ای در سایت تان نمی توانید بدست بیاورید و تنها ابزار حرفه ای و رایگانی که همیشه در اختیار شماست و همیشه به شما کمک می کند گوگل آنالیتیکس است.
خیلی از دوستان هم فکر می کنند دریافت چنین اطلاعاتی از گوگل آنالیتیکس به صورت کامل، توسط نسخه رایگان گوگل آنالیتیکس امکان پذیر نخواهد بود و حتما باید از نسخه پولی گوگل آنالیتیکس با عنوان Google Analytics 360 استفاده کنند. در صورتی که اینطور نیست! در این دوره آموزشی شما یاد میگیرید چه طور فروش های انجام شده درسایت تان را به صورت حرفه ای تحلیل و بررسی کنید.
 

چرا دوره آموزشی گوگل آنالیتیکس به درد شما می خورد؟
 

در این دوره آموزشی علاوه بر معرفی و توضیح قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس به صورت عملی، تحلیل هایی هم خدمت شما ارائه می شود که با توجه به موضوع سایت تان بتوانید از آن ها استفاده کنید. مثلا سایت های فروشگاهی با سایت های خدماتی گزارش هایی که از قسمت های مختلف آنالیتیکس دریافت می کنند متفاوت است و مثلا ممکن است قسمت تحلیل فروش در سایت های خدماتی خیلی کاربردی نداشته باشد.
در این دوره آموزشی برای اولین بار من اطلاعات سایت همیار وب را به شما نشان می دهم و از گزارش هایی که از قسمت های مختلف دریافت می کنم تحلیل هایی را روی آن به شما ارائه می کنم. در صورتی که در تمام دوره های آموزشی گوگل آنالیتیکس در وب فارسی از اکانت دموی آنالیتیکس استفاده شده است که تمام داده های موجود برای سایت های خارجی است ولی در این آموزش نمونه ای از داده های دریافت شده از یک سایت ایرانی (همیار وب) را با هم بررسی می کنیم که خیلی می تواند به درد شما بخورد.
در این دوره آموزشی قسمت هایی مثل فعال سازی فروشگاه (Ecommerce) یا فعال سازی سرچ داخلی سایت یا ایونت ها که در دوره های دیگر گفته نشده است را به شما یاد می دهم.

در دوره آموزشی گوگل آنالیتیکس دقیقا چه چیزهایی یاد می گیرید؟
این دوره آموزشی شامل 9 درس به صورت مجزا است که در کل بیش از 5 ساعت فیلم آموزشی می باشد. در هر فیلم یک قسمت از گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار داده شده است.

ساخت اکانت در گوگل آنالیتیکس و ارتباط آن با وردپرس
 

مروری کلی در قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس و معرفی کاربردهای آن ها
بررسی قسمت Home و نگاهی اجمالی به وضعیت کلی سایت
بررسی کاربران آنلاین در سایت (از کجا آمده اند؟ و در کجا هستند؟)
بررسی رویدادهایی که هم اکنون داخل سایت اتفاق افتاده اند
بررسی آنلاین اهدافی که در آنالیتیکس ایجاد کرده اید
تحلیل وضعیت کلی سایت (میزان بانس ریت، ماندگاری کاربران در سایت، میزان صفحات دیده شده توسط هر کاربر، میزان بازدیدکنندگان بازگشتی)
بررسی کاربران فعال سایت در بازه های زمانی مشخص
بررسی ارزشی که کاربران سایت مان برای ما ایجاد کرده اند
بررسی میزان وفاداری کاربران به سایت (نگهداری از کاربران سایت)
تحلیل رفتار کاربران در سایت (کاربرانتان دقیقا چه کارهایی در سایت انجام می دهند)
بررسی اینکه کاربران سایت بیشتر در چه ساعاتی روی سایت فعال بوده اند.
بررسی میانگین سنی، جنسیت، علایق، شهر و کشور، سیستم عامل و مرورگر کاربران سایت
بررسی و تحلیل ورودی سایت مان با سایت هایی که در حوزه کاری مان وجود دارند (توسط معیار سنج گوگل آنالیتیکس)
بررسی جریان ورودی کاربران سایت (از کجا وارد شده اند و به کدام صفحات بیشتر مراجعه کرده اند)
بررسی ترافیک ورودی سایت (از چه کانال هایی ورودی دریافت کرده ایم؟)
وضعیت ورودی های سایت مان از کانال های مختلف چگونه بوده است؟
بررسی ترافیک ورودی از شبکه های اجتماعی
بررسی کامل وضعیت کمپین های تبلیغاتی (ایمیلی، کلیکی، ادوردز)
ساخت UTM به صورت دستی برای تحلیل کمپین های تبلیغاتی (بررسی هر لینکی از سایت مان در هر جایی که باشد)
بررسی داده های گوگل وبمستر تولز در گوگل آنالیتیکس (بررسی ورودی صفحات سایت، میزان کلیک ها، جایگاه کلمات کلیدی و ...)
بررسی کلی وضعیت سایت مان نسبت به رفتار کاربران سایت
بررسی تکی صفحات سایت (میزان ترافیک ورودی، بانس ریت، میزان ماندگاری کاربران در صفحه، نرخ خروج و ...)
بررسی سرعت صفحات سایت در مرورگر های مختلف
بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات سایت به کمک پیشنهادهای گوگل آنالیتیکس
بررسی جست و جو های انجام شده در داخل سایت توسط کاربران
نحوه ایجاد A/B تست و بررسی آن در گوگل آنالیتیکس
بررسی اهداف (Goal) ها (بررسی کامل ترافیک ورودی به اهداف و نرخ تبدیل آن ها در شرایط مختلف)
تحلیل فروش محصولات سایت (بررسی کامل میزان فروش محصولات)
بررسی میزان خریدهای انجام شده با توجه به ترافیک ورودی به قیف فروش
آشنایی با تنظیمات اکانت گوگل آنالیتیکس در بخش Admin
فعال سازی تنظیمات مربوط به فروشگاه در آنالیتیکس و وردپرس
ساخت اهداف (Goals) مختلف در گوگل آنالیتیکس
ساخت اهدافی بر پایه رویداد ها (توضیح به صورت عملی برای اولین بار توسط همیار وب)
آموزش گوگل تگ منیجر برای ساخت رویداد ها (برای ساخت گل هایی که مربوط به ایونت ها می شود)
ساخت ریپورت های کاملا سفارشی شده
و بسیاری از نکاتی که شما را به یک متخصص در تحلیل داده های گوگل آنالیتیکس تبدیل می کند.


رویدادها در گوگل آنالیتیکس چه کاربرد هایی دارند؟
 

رویدادها یا به طور کلی اهدافی که بر پایه رویداد ها ایجاد می شوند به شما کمک می کنند تا اطلاعات کاملا منحصر به فرد و متفاوتی را به صورت مشخص مثلا از یک صفحه خاص در سایت تان بدست بیاورید. مثلا چند نفر روی دکمه یا تصویری که در یک صفحه به عنوان دعوت به اقدام گذاشته اید کلیک کرده اند؟ شاید به نظر شما چیز خاصی نباشد ولی در بسیاری از کسب و کارها بسیار مهم است که در صفحه ای خاص از تعداد افرادی که وارد آن شده اند چند نفرشان تبدیل شده اند. به عنوان مثال اگر تعداد تبدیل ها کم باشد مسلما باید در محتوای آن صفحه تجدید نظر کرد. این موارد در صفحات فرودی که برای کمپین های تبلیغاتی طراحی می شوند بسیار کاربرد دارد. در واقع به صورت مستقیم با میزان فروش و سود سایت در ارتباط است.
در گوگل آنالیتیکس هر رویدادی که مد نظرتان باشد را می توانید ایجاد کنید. در این دوره آموزشی با نحوه ساخت رویداد ها در گوگل تگ منیجر به صورت کامل آشنا خواهید شد و هر رویدادی که مد نظرتان باشد را می توانید خودتان ایجاد کنید. رویداد هایی که در این دوره آموزشی با هم بررسی می کنیم خیلی پیچیده نیستند ولی شما با یادگیری اصل قضیه می توانید رویدادهای پیچیده تری را هم برای خود با توجه به نیازتان بسازید.

منبع : همیار وب





:: بازدید از این مطلب : 779
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 22 / 5 / 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: